Burgemeester Frans Peeters zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 geen kandidaat-burgemeester zijn. “Na een politieke loopbaan van 24 jaar, waarvan 18 als burgemeester, vind ik dat het tijd is om een andere wending aan mijn leven te geven”.

 

Frans Peeters kwam eind jaren 80 in de Geelse politiek terecht en werd in 1995 benoemd tot burgemeester. In 2004 zette hij de stap naar het Vlaams Parlement als Vlaams Volksvertegenwoordiger, maar koos uiteindelijk om zich volledig in te zetten voor de uitvoering van zijn burgemeestersambt.

"Burgemeester zijn is een zeer boeiende job, maar het vergt heel wat energie", weet Frans Peeters. "Ik heb ervoor gekozen om meer tijd voor mezelf en mijn familie vrij te maken.

Na afloop
van deze legislatuur zal ik dan ook de fakkel doorgeven. Ik zeg de partij echter geen vaarwel en zal de nodige ondersteuning blijven geven. De Geelse CD&V-afdeling heeft de mensen en de capaciteiten om een goed beleid te blijven voeren, hierin heb ik het volste vertrouwen."

De voorbereidingen van de verkiezingscampagne komen momenteel op gang . "Dit leek me het beste moment om de aankondiging te doen", zegt Frans Peeters. "Voor de partij is het belangrijk om weten wie er al dan niet ingeschakeld kan worden. Ook naar de kiezers toe zou het niet correct zijn om lijsttrekker te zijn en om na de verkiezingen de ambt niet meer op te nemen."

 Wie het nieuwe boegbeeld zal worden is nog niet geweten. " Naar aanleiding van de beslissing van Frans is de partij nu aan zet om op zoek te gaan naar een waardige opvolger.", vertelt CD&V Geel-voorzitter Willy Lenaerts. "Wie er uiteindelijk op de lijst zal staan en wie de lijsttrekker wordt, is op dit moment nog niet aan de orde."

 

 Foto : burgemeester Frans Peeters en gouverneur Cathy Berx / pa.